KUNTORASTIVIESTI HUHTIKUU 2020

Omatoiminen suunnistus

POIKKEUSOLOT sotkivat myös HS kuntosuunnistuksen kevään suunnitelmat. Mitään ei ole vielä peruttu, mutta kaikkien tapahtumien järjestelyt ja osin myös aikataulut menivät uusiksi.

Omatoimisesta suunnistuksesta tuli kevään teema. HS kuntosuunnistus on ollut eturintamassa miettimässä ja toteuttamassa poikkeusoloihin sopivia, turvallisia järjestelyjä. Nyt kaikkien on toimittava vastuullisesti: sairaana pysytään kotona, käsiä pestään, yskitään oikein, pidetään etäisyyttä ja huomioidaan riskiryhmät.

Tähän mennessä (16.4.) olemme toimittaneet yli 5 000 karttaa kaikille luontoliikuntaa kaipaaville postitse sekä kumppaniemme avulla nouto- ja myyntipisteiden kautta. Karttapalveluamme on käytetty yli 25 000 kertaa.


Lasten Rastit

LASTEN RASTIT ovat osa HS kuntosuunnituksen poikkeusoloihin suunnittelemista palveluista. Lapsiperheille ja aloitteleville suunnistajille suunnitellut radat löytyvät Helsingin lähimaastoista: Paloheinä, Pirkkola, Lauttasaari, Laakso, Herttoniemi, Kivikko ja Uutela (katso kartalla).

Rastit ovat maastossa 20.3. – 31.5. Kartat ovat maksuttomia ja voit tulostaa A4-kokoisen kartan itse. Karttaa on myös helppo käyttää oman kännykän näytöllä.

Tulosta kartta kaverille tai naapurille ja auta löytämään uusi harrastus!


Taitotreenit

PÄÄSIÄISYLLÄTYKSENÄ tarjoilimme Paloheinään ja Pirttimäkeen suunnistusharjoituksia vaativaan makuun. Jyrki Louhen suunnittelemat taitotreenit löytyvät Paloheinästä 30.4. ja Pirkkolasta 31.5. asti. Kartat ovat vapaasti itse tulostettavissa.

Nämä viritetyt väylä- ja suuntaharjoitukset pakottavat kokeneenkin suunnistajan keskittymään suunnistukseen. "Pitkä päätyyn ja perään" ei toimi näillä kartoilla.


Kuntosprintin vinkit

KUNTOSPRINTTI-ILTA 16.3. oli ensimmäisiä tapahtumia, jossa siirryttiin etätoimintaan. HS sprintin grand old man Kari Sane oli valmistellut totuttuun tapaan kattavan tietopaketin kaikkien kuntosprinttaajien iloksi.

Etätekniikka toimi ja osallistujat saivat arvokkaita vinkkejä reitinvalintaan, ennakointiin, toteutukseen ja oma suorituksen analysointiin. Kari on myös ratamestaroinut Malminkartanon Sprintticupin kisan, joka nyt jää odottamaan aikaa parempaa.


Etäopetusta

HS SUUNNISTUSKOULUT siirtyivät etäopetukseen ja ohjattuun, omatoimiseen harjoitteluun. Opetuksen tueksi on tehty uutta sähköistä materiaalia ja opetusvideoita.

Naisten Rastit -suunnistuskurssit käynnistyivät energisen duon Pauliina Lankisen ja Annamari Vierikon vetämänä. Kurssin sivutuotteena syntyi opetusvideoiden sarja, joka toimii Lasten Rasteilla suunnistusta aloittelevien tukena.

Jukola-Venlakoulu etenee Ollipekka Heikkilän ohjauksessa. Kurssimateriaalia on paljon: etäluentojen lisäksi karttoja omatoimisiin harjoituksiin sekä analyysiä kurssin omassa Facebook ryhmässä.


Toimintakäsikirja

HS KUNTOSUUNNISTUS pyrkii edistämään avoimuutta seurassa ja haluaa avata jaoston toimintaa ymmärrettävässä muodossa kaikille jäsenille.

Kuntosuunnistuksen toiminta on kasvanut ja toimintatavat muuttuneet kovaa vauhtia. Nyt olemme saaneet ensimmäiset osat toimintakäsikirjasta valmiiksi ja voimme esitellä toiminta-ajatuksen sekä yhteenvedon toiminnasta.